Bodybuilden

Bodybuild

Wanneer je een goed bodybuilding trainingsschema wilt maken zul je rekening moeten houden met verschillende spiergroepen. Deze spiergroepen moeten in balans staan met elkaar. Maar hoe maak je nou zo’n trainingsschema op maat? Hoe pak je de juiste spiergroepen aan? Dat gaan wij hier vertellen op onze website.

Belangrijke spiergroepen voor bodybuilding.

Als je van plan bent om het bodybuilden serieus aan te pakken, is het natuurlijk van belang dat je de juiste spiergroepen traint. Voor deze oefeningen zijn enkele oefeningen die je kunt uitvoeren. Bij bodybuilding zijn de belangrijkste spiergroepen: Borstspieren, rugspieren, schouderspieren, buikspieren, beenspieren en de armspieren. Het is de bedoeling om deze spiergroepen los van elkaar te trainen. Elke spier heeft zijn eigen methode om optimaal te groeien. Deze spier laat je groeien door deze op de juiste manier te prikkelen en te trainen. Belangrijk is dat je veel afwisselt in de oefeningen die je volgt in je trainingsschema. Vergeet hierbij natuurlijk ook geen supplementen, denk hierbij aan eiwitten of creatine.

Eerst heb je natuurlijk een plan nodig. Je kunt niet zomaar van de een op de andere dag beginnen.
Het is lastiger dan menigeen denkt. Houd rekening met 4 belangrijke elementen, namelijk: Voeding, cardio, krachttraining en mentale training.

Bij voeding die je te kijken naar wat je eet en hoeveel je hiervanbodybuilder
eet. Het is de bedoeling dat je je calorieën gaat tellen. Zo zul je er achter komen of je te hoog of te laag in calorieën zit. Ongezond eten doe je nog maar maximaal 1x per week.

Als je mensen op straat zult vragen naar bodybuilding zullen veel van deze mensen zeggen dat het alleen trainen met zware gewichten is. Dit is niet juist, er is bij bodybuilding namelijk ook cardio nodig om een sixpack te krijgen. Vaak is 30 minuten cardio per dag al voldoende. Neem bijvoorbeeld een keer de trap in plaats van de lift. Zo heb je al weer een beetje cardio te pakken.

Wanneer je breder wilt worden zul je het gewicht moeten opbouwen. Hanteer een goed trainingsschema met veel variatie. Belangrijk is om niet te hard van stapel te lopen, hiermee riskeer je snel blessures. Ook belangrijk is om je oefeningen met losse gewichten (dumbels) te doen. Deze zijn lastiger te controleren en hierdoor maak je niet constant dezelfde beweging.

Daarnaast is bodybuilding ook een mentaal. Je zult merken dat op het begin dit makkelijk gaat. Wanneer je eenmaal in het ritme zit zullen de oefeningen voeding en dergelijke makkelijk te doen zijn. Probeer negatieve gedachtes te blokkeren en zet deze om in positieve gedachtes. Je kunt het, je bent de beste. Stel een haalbaar doel en “stay positive”.

Kijkt u ook eens hier