Waar moet je op letten bij het kiezen van een zorgverzekering voor jongeren?

zorgverzekering

Ben jij al 18 geworden? En moet jij ook voor het einde van het jaar de keuze maken bij welke zorgverzekeraar jij je gaat inschrijven? Dat is een lastige keuze. Jongeren stellen vaak andere eisen aan hun zorgverzekering dan ouderen. Een goede dekking voor fysiotherapie, huisarts en brillen is dan belangrijk. Jongeren zijn over het algemeen gezonder dan ouderen, en kunnen hierdoor gemakkelijk besparen op hun zorgverzekering.

Besparen voor jongeren

Jongeren zijn nou eenmaal gezonder dan ouderen, en kunnen daardoor ook veel besparen op de zorgverzekering. Zo zijn er ook bepaalde zorgverzekeringen voor jongeren. Je kunt bijvoorbeeld vrijwillig je eigenrisico verhogen, wat als gevolg heeft dat de premie naar beneden gaat. Wanneer je gezond bent zou je in geval van nood het bedrag zelf kunnen betalen. Als tweede moet je gaan kijken of jij het noodzakelijk vindt om een aanvullende verzekering af te sluiten. Wanneer jij bijvoorbeeld een gezond gebit hebt en 1 of 2 keer per jaar op controle komt, dan kan de aanvullende verzekering niet uit.
Ben jij van plan om een aanvullende verzekering af te sluiten voor brillen en lenzen? Dan betaal je ongeveer 10 euro per maand extra. De vergoeding is ongeveer 100 tot 200 euro eens in de twee of drie jaar.
Fysiotherapie afsluiten? Zodra jij geen vaste klant bent, kan het beter uit om de paar sessies zelf te betalen.

Korting op je zorgverzekering

Zorgverzekeraars kunnen nog wel eens kortingen weggeven. Omdat zij ook inzien dat jongeren gezond zijn. Als jongere heb je namelijk vaak recht op zorgtoeslag. Jongeren en oververzekeren, hoe zit dit?
Vaak zonder dat jongeren het weten zijn ze vaak over verzekerd, dit kost ze onnodig geld. Jongeren kiezen sneller voor een uitgebreide verzekering dan een lage premie. Waar ook veel naar gekeken wordt is welke zorgverzekering hun ouders hebben. Veel jongeren nemen deze vaak ook, zonder naar de kosten te kijken. Een tip van ons, ga goed na welke zorg je werkelijk nodig hebt en stem dit af. Op die manier heb jij straks de goedkoopste zorgverzekering van 2020!

Kijkt u ook eens hier