Tips voor rugpijn die wonderen kunnen doen

Als je op zoek bent naar een bron die de meeste kritische informatie geeft met betrekking tot rugpijn, dan ben je hier op de juiste plaats. Het kan moeilijk zijn te weten waar je moet zoeken. Lees dit artikel en je vindt fantastische tips en trucs om je rugpijn te verlichten.

Gebruik ijs om rugpijn te helpen verlichten, want het kan de zwelling en ontsteking verminderen van verwondingen die rugpijn veroorzaken. Breng het ijs twee of drie keer per dag gedurende 10 tot 20 minuten op de getroffen plek aan, en dit kan je helpen je beter te voelen. Een ijspack of een zakje diepvriesgroenten kun je hiervoor gebruiken.

Kies een matras dat stevig genoeg aanvoelt voor je rug om pijn te voorkomen. Zachte matrassen lijken in het begin misschien comfortabel, maar sommige geven je rug niet de steun die hij nodig heeft. Hoewel stevige matrassen altijd beter zijn, moet je oppassen dat een matras niet te stevig is, want dat kan ook meer rugpijn geven. Het is zeer waarschijnlijk dat je een aantal winkels moet bezoeken, waar je verschillende merken, en maten, matrassen uitprobeert om de juiste voor je te vinden.

Probeer niet te slungelen tijdens het afwerken van je huishoudelijke klusjes. Als stofzuigen iets is waarvoor je consequent voorover buigt, dan nodig je later op je dag rugpijn uit. Houd bij het stofzuigen een goede houding aan door rechtop te staan en je benen in plaats van je rug te gebruiken om de stofzuiger te verplaatsen. Dit kan eventuele rugpijn voorkomen.

Geloof het of niet, maar slaap is eigenlijk een essentieel onderdeel van het genezen van rugklachten. Je lichaam doet het meeste van zijn herstelwerk ’s nachts als je ontspannen slaapt en al je energie aan genezing kunt wijden. Als je chronische rugpijn hebt, dan is goed slapen even belangrijk als goede medicijnen.

Massages

Het gebruik van acupunctuur en massages blijken wonderbaarlijk te zijn bij het verlichten van rugpijn. Beide technieken maken endorfine in je lichaam vrij, waardoor je je een stuk beter voelt en je lichaam zich kan ontspannen. Zodra dat gebeurt kunnen je spieren de hulp krijgen die ze nodig hebben. De Chinese voetmassage versterkt het lichaam om afval stoffen te evacueren en het herstel van het lichaam te bevorderen. Een podoloog helpt met het corrigeren van de lichaamshouding. 

Helaas wordt soms een rugoperatie aangeraden om de rugpijn en het lijden te verlichten. Een operatie zou je laatste optie moeten zijn nadat je alle andere behandelingsmethoden geprobeerd hebt. Er zijn sommige aandoeningen en verwondingen waardoor je rugpijn krijgt en geopereerd moet worden.

Voordat je je rugpijn kunt behandelen, is het belangrijk dat je je arts bezoekt om uit te zoeken wat de oorzaak is. De soort behandeling die je rug krijgt, hangt meestal af van wat de oorzaak van je rugpijn is. Als het bijvoorbeeld artritis is, kan het zijn dat je naar een chiropractor moet. Veelvoorkomende klachten zoals de knieën, heupen of rug kunnen worden veroorzaakt door problemen met de voeten. 

Als het om rugpijn gaat, is ijs meestal een heel effectieve pijnstiller. Als het kort na een verwonding wordt toegepast of na een activiteit die pijn veroorzaakt, kan het drastisch helpen om het herstel zoveel sneller te laten verlopen. De beste combinatie is ijsapplicatie en gelijktijdig toegepaste massagetherapie.

Om pijn in de bovenrug te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat je armen op een comfortabele hoogte liggen als je de computer gebruikt. Veel rugklachten worden veroorzaakt doordat mensen hun armen te hoog of te laag strekken en optillen als ze langdurig met de computer moeten werken.

Concluderend wilde je een bron vinden die niet alleen een grote hoeveelheid informatie bood, maar ook deskundig advies gaf dat je met vertrouwen kunt gebruiken. Idealiter kun je dit advies gebruiken en een gelukkiger leven leiden, hetzij zonder toekomstige rugpijn, hetzij met manieren om huidige aandoeningen te behandelen. Voor een verbeterde bloedcirculatie en ontspannen voetmassage kun je de  website van Goessens Podologie bezoeken.

Kijkt u ook eens hier