Tips voor het kopen van een sporttas

Sporten doen we om gezond te blijven en er goed uit te blijven zien, dus regelmatig naar de sportschool is hartstikke goed! Maar soms zijn er momenten waarop je eigenlijk geen zin hebt, dus kun je er beter alles aan doen om je sportsessie wat aangenamer te maken. Een manier om gemotiveerd te blijven, is door een mooie sporttas aan te schaffen.

Waar moet een sporttas aan voldoen?

Er zijn verschillende soorten sporttassen verkrijgbaar. Een rugzak is bijvoorbeeld populair, vooral de Herschel rugzakken. Maar schoudertassen en duffel bags zijn handiger als je veel sportspullen mee wilt nemen. Sommige sporttassen zijn voorzien van extra riempjes om bijvoorbeeld een yogamatje in mee te nemen. Een sporttas is idealiter niet al te zwaar van gewicht zijn, want sporten doe je al in de sportschool dus de sporttas dragen zou geen zware oefening moeten zijn! Lichtgewicht sporttassen zijn bijvoorbeeld gemaakt van stoffen zoals nylon of canvas katoen. Verder moet de tas makkelijk schoon te houden zijn (zowel de binnen als buitenkant), want na verloop van tijd gaat zo’n sporttas wel ruiken als je daar iedere keer je zweterige sportkleding en sportschoenen in doet.

 

What’s in my gym bag?

Nu je een mooie sporttas uitgekozen hebt, is het tijd om deze te vullen met sportbenodigdheden zoals een handdoek, oordopjes (als je muziek wilt luisteren tijdens je work out), schoon ondergoed + schoon paar sokken en deodorant. Neem ook een plastic of katoenen zakje mee om je vuile sportkleding erin te doen, zodat je nieuwe sporttas niet al te snel vies wordt. Sommige sporttassen hebben ook een apart vakje voor bijvoorbeeld sportschoenen, dus maak daar ook gebruik van om je sporttas mooi en netjes georganiseerd te houden.

 

Kijkt u ook eens hier