Tips voor gezonde voeding & diëten

goedkoopste dieet en gezondste dieet

Een gezonde voeding en een gezonde levensstijl vormen zoals steeds de beste manier om af te vallen. Er zijn verschillende factoren die obesitas in de hand werken. Sommige factoren zijn van endocriene aard, andere van psychologische of zelfs culturele aard. Daarom zijn crashdiëten niet geschikt om af te vallen. Een slecht dieet zorgt ervoor dat we snel vermageren. Maar, het gevreesde jojo-effect zal optreden: de verloren kilo´s zullen er snel weer bijkomen en zelfs nog meer. Bekijk hier direct het goedkoopste dieet en gezondste dieet.

Gezonde afvaltips

We raden een dieet aan gebaseerd op een gezonde en evenwichtige voeding in combinatie met sport en ontspanning. Volg onderstaande tips:

 

  1. Eet dagelijks 5 maaltijden rijk aan groenten en fruit
  2. Drink minstens 2 liter water per dag
  3. Doe elke dag aan sport: wandelen, dansen of fietsen
  4. Slaap minstens 7 uur per dag
  5. Beoefen ontspanningstechnieken zoals yoga, pilates of tai-chi

Wat zijn crashdiëten

De crashdiëten die snelle resultaten beloven zijn geen evenwichtige diëten en schaden de gezondheid. Door plots veel minder te eten verplichten we ons organisme minder calorieën te verbruiken waardoor we, ook al eten we minder, steeds minder gewicht verliezen. Om gewicht te verliezen kunnen we best een gezond dieet volgen dat enkel de noodzakelijke hoeveelheid calorieën bevat. Dankzij een gezonde en evenwichtige voeding verliezen we kilo´s: op deze manier vallen we moeiteloos snel af. Wanneer we met een dieet starten vergeten we vaak dat onze levensgewoonten een grote invloed hebben op onze gezondheid. Hoe eerder we de slechte gewoontes afleren, hoe sneller we zullen vermageren. Als we willen afvallen moeten we een gezond en evenwichtig dieet volgen, organische voeding eten en natuurlijke cosmetica gebruiken om lichaam en geest in evenwicht te brengen. Idealiter verliezen we per week 500 tot 1000 gram. Op deze manier kan ons lichaam zich aanpassen aan de veranderingen in ons voedingspatroon zonder het energieverbruik te verminderen.

Starten met een dieet

Alvorens met een dieet te beginnen moet je jezelf doelen stellen. Bovendien is motivatie, wilskracht en veel geduld nodig. De voedingsspecialisten raden aan om langzaam maar zeker gewicht te verliezen. Een gezond en evenwichtig dieet is zonder twijfel de beste manier om kilo´s te verliezen. Maar een dieet moet bovendien ook gepaard gaan met gematigde fysieke activiteit gedurende minstens 30 minuten en minstens 3 maal per week. We mogen nooit met een dieet beginnen louter om aanvaard te worden door een groep of bewonderd te worden door anderen; we moeten het verbeteren van onze gezondheid als doel stellen.

Wilskracht, geduld en motivatie

De nodige wilskracht hebben om gewicht te verliezen is slechts de eerste stap. Ons lichaamsgewicht schommelt tussen bepaalde min of meer vaste grenzen en het is moeilijk deze grenzen te verleggen, ook al passen we onze voeding aan. De resultaten van onze inspanningen laten op zich wachten en de honger kan het ons moeilijk maken. Daarom is het heel belangrijk dat ons dieet ons alle noodzakelijke voedingsstoffen levert, we geen honger lijden en het dieet zonder problemen een tijdje kunnen volhouden.

Kijkt u ook eens hier