Tips om sociale contacten te onderhouden

Door de jaren heen kom je honderden nieuwe gezichten tegen. Met sommige mensen ontstaat een klik. Toch zien we ook dat als er verandering in ons leven komt, veel contacten opeens verdwijnen uit ons leven. Het contact is niet meer wat het geweest is en dat is voor veel mensen genoeg reden om compleet uit de ander zijn leven te verdwijnen. Op menfacts en mannenzaken lazen we al eerder welke leuke activiteiten je kan ondernemen met je vrienden. Toch blijkt dat vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Met de dagelijkse rompslomp en daarbij ook nog het werk is er vaak geen tijd en zin meer voor het onderhouden van (oude) sociale contacten. Toch is dit erg belangrijk. Niet alleen omdat het heel leuk is, maar ook omdat het ook nog eens erg goed is voor de hersenen en je emotionele gesteldheid. Met de volgende tips zorg jij ervoor dat contacten niet langer meer verwateren.

Probeer andere manieren van contact

Natuurlijk hoef je niet om de haverklap bij elkaar op de stoep te staan. Echte vrienden hebben het altijd leuk samen, hoeveel tijd er ook tussen de ontmoetingen zat. Tegenwoordig is het natuurlijk heel gemakkelijk om ook op andere manieren contact te zoeken. Zeker als je niet veel tijd hebt om af te spreken zijn social media of sms’en of whatsappen zeker goede oplossingen. Zo toon je toch interesse en kan je elkaar een beetje op de hoogte houden van het dagelijks leven.

Organiseer eens een feestje

Als je veel oude contacten hebt is het soms lastig om met iedereen af te spreken. Een feestje is daar de ideale oplossing voor. Het is niet alleen erg leuk en gezellig, maar het geeft je ook nog eens de kans om iedereen tegelijkertijd uit te nodigen.

Vergeet verjaardagen niet

Zet ze desnoods in je agenda, maar probeer verjaardagen van vrienden nooit te vergeten. Stuur een kaartje of laat met een berichtje weten dat je aan ze denkt.

Kijkt u ook eens hier