Sport en werk combineren: hoe dan?

Sporten is voor veel mensen een groot deel van hun leven. Toch is het combineren van sport, een fulltime baan, een druk gezinsleven en het onderhouden van sociale contacten geen makkelijke opgave. Op mannenenzo las je al eerder over de voordelen van sport op je lichaam en geest, maar dan moet je wel de tijd kunnen vinden natuurlijk. Met de volgende tips wordt het, met een beetje discipline en organisatietalent, een eitje om je favoriete bezigheid te combineren met het werk. Lees je mee?

Geen tijd? Onzin!

Vaak hoor je het zinnetje: ‘maar daar heb ik echt geen tijd voor hoor’, natuurlijk is dit onzin. Iedereen heeft tijd. Zelfs met een fulltime job zijn er altijd nog genoeg uren over om lekker te knallen bij jouw favoriete sport. Zorg bijvoorbeeld dat je je sportoutfit voor het werk alvast meeneemt, kijk voor de meest trendy sportoutfits op meerbeauty, en zo kan je na het werk direct door.

Sporten is je prioriteit

Geen tijd is vaak maar een excuus om onder het sporten uit te komen. Als je echt wilt gaan voor een gezonder lichaam en geest, moet je van sporten je prioriteit maken. In de tijd dat je normaal lekker op de bank hangt of nog even naar vrienden gaat, kan je ook een uitstapje maken naar je favoriete sportclub- of school.

Maak er een gewoonte van

Mensen zijn gewoontedieren: als jij een gewoonte maakt van sporten na het werk, zal je geest hierop ingesteld zijn. Dit zorgt ervoor dat je al snel uit automatisme naar je sportschool gaat.

Blijf wel denken aan je lichaam

Natuurlijk zijn deze tips allemaal heel makkelijk gezegd, maar soms kan je echt niet meer. Met een hele drukke baan en gezinsleven is het niet altijd makkelijk om ook nog tijd te vinden voor het werk. Zeker als je daarnaast ook nog eens helemaal op bent. Luister dan ook altijd naar je lichaam. Laat het sporten even zitten als jouw lichaam aangeeft dat je toe bent aan een avondje vroeg naar bed. Zorg er wel voor dat je dat rustmoment niet te lang maakt, anders blijf je het sporten uitstellen en we weten allemaal waar dat toe leidt.

Kijkt u ook eens hier