Ongedierte voorkomen

Muis

Ongedierte, nog steeds een veel voorkomend probleem. Maar hoe kom je er eigenlijk van af? Er zijn vele mogelijkheden, echter zijn ze niet allemaal even effectief.

Overlast van ongedierte

Veel huishoudens hebben last van ongedierte, het kan hier dan om van alles gaan. Bij ongedierte wordt er voornamelijk gedacht aan muizen en ratten. Naast de muizen en ratten zijn er natuurlijk nog veel meer wezens die worden bestempeld met de titel ongedierte. Om hierbij een beter beeld te krijgen kan je ook denken aan bijvoorbeeld kakkerlakken, zilvervisjes en vliegen. Naast deze voorbeelden zijn er nog een tal aan andere wezens die deze stempel hebben.

De aanpak

De grote vraag is natuurlijk hoe kan je deze het beste bestrijden. Iedereen heeft hier zo zijn eigen manier voor, maar welke is nu eigenlijk de beste? Dat is een vraag die eigenlijk niet te beantwoorden is. Zo zijn er nog genoeg mensen die muizen met een muizenval bestrijden, dit terwijl anderen kiezen voor een diervriendelijke aanpak. Toch blijft de muizenval een van de meest gebruikte middelen om muizen tegen te gaan. Naast de muizenval is ook het muizengif erg in trek. Voor elke vorm van ongedierte is er eigenlijk wel een geschikt middel beschikbaar. Kijk wel uit dat geen andere dieren of insecten schade doet met het soort bestrijdingsmiddel dat je gaat gebruiken. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat er onschuldige dieren verwond raken door deze middelen. Wees er dus ook zeker van dat je daadwerkelijk te maken hebt met ongedierte.

Voorkomen van ongedierte

Natuurlijk kan je ongedierte ook voorkomen. Vaak is dit een beter oplossing dan het bestrijden van ongedierte, als er geen ongedierte in en rondom je huis is zal je ook niks hoeven te bestrijden. Het is daarom verstandig om te kijken naar middelen om ongedierte te bestrijden. Mocht je uiteindelijk toch last krijgen van ongedierte dan kan je kiezen voor middelen om deze te bestrijden. Het is erg afhankelijk van welke soort ongedierte je binnen of buitens huis hebt welke middelen je zult moeten aanschaffen. Door gebruik te maken van deze middelen zal je snel afzijn van het ongewenste ongedierte.

Field mouse.

Kijkt u ook eens hier