Omgaan met chronische rugpijn – Nuttige tips om je weer in beweging te krijgen

Je hoeft niet voortdurend zware voorwerpen op te tillen of met dingen te slepen om symptomen van ernstige rugpijn op te wekken. Zelfs iets zo kleins in het leven als de stoel waarin je zit of de matras waarop je slaapt, kan schade aanrichten. Daarom moet je je huis “pijnvrij” maken voor alle veranderlijke voorwerpen waarvan bekend is dat ze later in het leven rugpijn kunnen veroorzaken.

Als je lang zit, houd dan je voeten iets verhoogd op een krukje of op een stapel boeken. Door dit te doen kun je je rug goed uitgelijnd houden en voorkomen dat er druk wordt opgebouwd. Zorg ervoor dat je ook pauzes neemt en train die spieren.

Om te voorkomen dat je tijdens het trainen je rug bezeert, doe je altijd een warming-up voor en een cooling-down na je training. Veel mensen plannen alleen genoeg tijd in om hun eigenlijke training te doen. Toch is je rug vragen te tillen en te belasten zonder hem eerst uit te rekken een zekere manier om hem te blesseren. Een paar minuten voor rekoefeningen voor de rug is alles wat nodig is om veilig in en uit je training over te stappen.

Als je last hebt van problemen met het kraakbeen in je ruggengraat, kun je pijn vermijden door lang zitten te vermijden. Zitten drukt de schijven in je ruggengraat samen, omdat je buik daardoor naar achteren drukt. Probeer achterover te leunen, of gebruik een lendenkussen als je toch moet zitten, en neem regelmatig pauzes om op te staan.

Als je last hebt van rugpijn en je rookt, moet je zo snel mogelijk stoppen. Een van de nare bijwerkingen van roken is de inname van nicotine. Nicotine vermindert de doorbloeding van je hele lichaam, ook naar je ruggengraat, en dat verhoogt je risico op rugpijn.

Chronische spierpijn, zoals rugpijn, kan veroorzaakt worden door een tekort aan vitamine D. Om je eerlijk deel van deze vitamine binnen te krijgen, eet je veel vis met kleine graten, verrijkte melk en cornflakes. Zorg ook voor frequente blootstelling aan zonlicht en vergeet niet die zonnebrandcrème te gebruiken!

Als je rugpijn hebt en er geld voor over hebt, overweeg dan een bezoek aan fysio eemnes te betalen. Als het financieel lukt, kan een uitstapje naar de fysiotherapie net genezen wat je rug kwelt.

Probeer op je zij te slapen en leg een kussen tussen je knieën om rugpijn te helpen verlichten en voorkomen. Het kussen tussen je knieën helpt je ruggengraat recht te houden terwijl je slaapt, zodat je verfrist wakker kunt worden in plaats van pijnlijk. Overweeg om voor dit doel een kussen op lichaamsformaat te kopen.

Rugpijn kan verlammende pijn veroorzaken, en ontstekingsremmende medicijnen zijn je beste gok als je de weg van de receptvrije medicijnen bewandelt. Tylenol en andere medicijnen doen het goed bij het verlichten van de pijn, maar kies iets dat vooral ibuprofen bevat. Dit ontstekingsremmende middel zal de rugpijn beter helpen verlichten dan andere medicijnen die je kunt nemen. Fysio Masters zijn opgeleid in vele verschillende manieren om pijn in je lichaam te helpen minimaliseren en velen zijn gespecialiseerd in rugpijn.

Er zijn veel mensen die in stilte aan rugpijn lijden omdat ze het gevoel hebben dat het iets is om zich voor te schamen. Het is geen schande pijn te hebben en het betekent niet dat je oud bent, want er zijn veel oorzaken die tot dit probleem kunnen leiden.

Hoewel je misschien niet in elk hoekje kunt reiken en elk klein dingetje dat een negatieve invloed heeft eruit kunt trekken, kun je je wel ontdoen van enkele dingen die de grootste invloed hebben en dat zal je kansen op bescherming enorm vergroten. Blijf positief en denk aan wat in dit artikel besproken is, bij de voorjaarsschoonmaak die je in je huis doet.

Kijkt u ook eens hier