Hoe vaak eet jij buiten de deur?

Rode wijn

Wanneer je al tijden uitkijkt naar een romantisch etentje wil je natuurlijk dat alles perfect is. Het moet allemaal volgens plan gaan en alles moet goed in verhouding zijn. Van het eten tot aan de sfeer die aanwezig is. Je verheugt je wellicht al tijden op deze avond en dan is het frustrerend als deze niet eindigt zoals je had gehoopt.

Buiten huis eten

Voor sommige mensen is het niks geks, buiten huis eten. Dit terwijl bij andere dit amper voorkomt. Het is erg afhankelijk van hoe je dagelijks leven eruitziet en wat je te besteden hebt. Mensen die een drukke werkweek hebben gehad zullen wellicht vaker buitens huis eten dan mensen die elke dag om 4 uur thuis zijn. Je kunt ook eigenlijk zeggen dat de kans groot is dat de mensen die de hele week hard hebben gewerkt hier ook meer geld aan uitgeven en dit zich ook kunnen permitteren. Het is dus best afhankelijk in wat voor situatie je zit hoe vaak je uit eten gaat. Voor mensen die het niet heel breed hebben is de kans groot dat ze het uit eten zien als een speciale gelegenheid. Denk bijvoorbeeld aan het vieren van een verjaardag of het vieren van een trouwdatum. Als je dan uit eten gaat wil je natuurlijk dat alles tiptop geregeld is, je gaat immers al niet zo vaak en dan moet het ook echt een speciale gelegenheid worden. Hierbij kan je aan allerlei zaken denken, het lekker eten in combinatie met een goede rode wijn, of de service die aanwezig is in het restaurant.

 Maak het niet te gek

Vraag jezelf altijd af voor wie je het doet. Neem je een duur gerecht omdat je het werkelijk echt lekker vindt of doe je dit juist om te laten zien hoeveel je te besteden hebt. Je hoeft je nooit en te nimmer beter voor te doen voor iemand dan dat je in werkelijkheid bent. Het is dus van belang dat je voor jezelf kiest en niemand anders hoeft hier invloed op te hebben. Tuurlijk moet je rekening houden met je medemens, maar jij bent degene die deze beslissingen kan maken.