Hoe kan jij je kinderen stimuleren om vaker buiten te spelen?

Het is voor veel ouders erg lastig om hun kinderen te motiveren om vaker naar buiten te gaan. Dat komt doordat de kinderen van tegenwoordig steeds meer gebruik maken van allerlei apparaten. Er zijn namelijk al veel kinderen die op vrij jonge leeftijd al een mobiele telefoon hebben. 

 

Buiten spelen

Bijna ieder kind heeft wel een televisie thuis waar ze al op jonge leeftijd veel plezier aan beleven. Het is natuurlijk erg leuk voor de kinderen dat ze zich binnenshuis zo goed kunnen vermaken, maar het is erg belangrijk voor kinderen om buiten te spelen. Dat komt doordat het erg ongezond is om constant binnen te zitten. Het is juist voor kinderen gezond om in beweging te zijn. Bovendien zal wat frisse lucht alle kinderen goed doen. Het is natuurlijk niet leuk voor de kinderen om gedwongen naar buiten te moeten. Daardoor zijn veel ouders op zoek naar manieren om hun kinderen te stimuleren om meer naar buiten te gaan.

Trampoline

De meeste kinderen vinden het ontzettend leuk om op een trampoline te springen. Dat is iets wat eigenlijk alleen maar buiten kan. Daardoor is het aanschaffen van een trampoline de ideale manier om je kind wat vaker buiten te laten spelen. Het is voor kinderen erg leuk om een eigen trampoline te hebben doordat ze dan ook vriendjes en vriendinnetjes uit kunnen nodigen om samen op de trampoline te spelen. Dat is natuurlijk fijn voor je kind. Eén ander voordeel aan het hebben van een trampoline is het feit dat je kind in beweging blijft tijdens het spelen. Ze hebben het zelf vaak niet zo door, maar het kost een hoop energie om constant op een trampoline te springen. Daardoor krijgt je kind ook nog eens voldoende lichaamsbeweging wanneer hij regelmatig op de trampoline gaat springen. 

 

Het vinden van een trampoline

Het is vaak lastig om de juiste trampoline uit te kiezen voor in jouw tuin. Dat komt doordat er een heleboel verschillende soorten trampolines zijn. Veel kinderen weten zelf ook niet wat voor soort trampoline ze willen. Daardoor is het voor de ouders nog eens extra lastig om de juiste uit te kiezen.

Kijkt u ook eens hier