Help, mijn Dell computer is traag geworden!

Je Dell computer is na vele jaren intensief gebruikt te zijn traag geworden. Dit kun je een tijdje hebben, maar er komt een moment waarop je dat slome reageren van je computer en het na elke muisklik eindeloos lang moeten wachten helemaal beu bent. Je vindt dat er iets aan gedaan moet worden en wij geven je daarin zeker geen ongelijk. In dit artikel bespreken we daarom een aantal tips waarmee je je Dell computer kunt versnellen. Heb je al die manier geprobeerd, maar blijft je computer traag? Neem dan contact op met een professioneel computer reparatiebedrijf als PC Refresh. De experts van dit bedrijf zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je computer weer als nieuw wordt en snelheid terug krijgt.

Tip 1: verwijder onnodige software

We zeggen wel dat een computer trager wordt, maar eigenlijk is het niet de computer die trager wordt, maar de programma’s die erop draaien. Het is dus logisch dat je je Dell computer aanzienlijk kunt versnellen door onnodige software te verwijderen. Onnodige software is software die op je computer is geïnstalleerd, maar die je eigenlijk niet gebruikt. Onnodige software kun je verwijderen door eerst naar het configuratiescherm te gaan en dan naar ‘Programma’s toevoegen en verwijderen’. Wees hier wel voorzichtig mee. Als je een programma eigenlijk wil verwijderen, maar niet goed weet waar het voor gebruikt wordt, laat het dan staan.

Tip 2: verwijder ongewenste software en virussen

Ongewenste software, ook wel malware genoemd, maakt je Dell computer ook trager en is belastend. Wanneer je ongewenste software van je computer verwijdert, wordt deze ontlast en dus weer sneller. Je kunt malware verwijderen met behulp van hulpprogramma’s als ‘Msconfig’ of ‘Regedit’. Ook moet je ervoor zorgen dat je computer virusvrij is. Dit kun je doen door je computer met behulp van een virusscanner die up-to-date is regelmatig te scannen op virussen.

Tip 3: ruim de harde schijf op en defragmenteer deze

Wat je ook kunt doen om te voorkomen dat je Dell computer vertraagt of nog trager wordt is de harde schijf opruimen en deze defragmenteren. Als je regelmatig je schijf opruimt en deze defragmenteert, is dit zo gebeurd.

Tip 4: laat enkel programma’s die je vaak gebruikt automatisch starten

Sommige programma’s die op je computer staan en die automatisch opstarten als je je computer aanzet, gebruik je bijna nooit. Als je weet welke dat zijn, kun je ervoor zorgen dat deze programma’s niet meteen gaan draaien. Wanneer je deze programma’s wel een keer wil gebruiken, kun je ze altijd nog handmatig opstarten. Je kunt op een veilige manier voorkomen dat niet vaak gebruikte programma’s opstarten door ze uit te schakelen via de ‘systeemconfiguratie’. De ‘systeemconfiguratie’ is op te starten met het commando ‘Msconfig’.

Tip 5: gebruik een betrouwbaar programma om je computer te versnellen

Er zijn allerlei programma’s te vinden waarmee je je trage Dell computer zou kunnen versnellen. Als je voor een van die programma’s kiest, let er dan op dat je een betrouwbaar programma als Simple System Tweaker kiest. Andere programma’s kunnen schadelijk zijn voor je computer.

Is je Dell computer nog steeds traag en is dit probleem dus nog niet opgelost? Schakel dan de hulp in van de deskundigen van computerreparatiebedrijf PC Refresh.