4 stappen die helpen bij het kiezen van een zorgverzekering

zorgverzekering

Tot het einde van het jaar kun jij nog overstappen op een andere zorgverzekering. Allerlei vragen gaan er door je hoofd: ben ik nog wel goed verzekerd voor het aankomende jaar? Kan ik misschien een goedkopere verzekering afsluiten? Allerlei vragen waar je zelf het beste antwoord op kunt geven. Wij helpen je een handje door middel van deze stappen.

Stap 1: welke zorg heb je nodig?
Allereerst is het belangrijk om te bepalen welke zorg je verwacht nodig te hebben het aankomende jaar. Verwacht je veel naar de fysio te moeten, omdat je de laatste tijd wel last van je rug hebt? Of heb je vaak wat met je tanden? Dan kan het handig zijn om eens te denken aan een aanvullende zorgverzekering. Zo kun je zelf korting krijgen op je premie door je eigen risico te verhogen. Doe dit alleen wanneer je eigenlijk nooit gebruik maakt van je eigen risico en wanneer je dit ook niet verwacht te gaan doen het aankomende jaar.

Stap 2: Zorgverzekeraars vergelijken
Wanneer het voor jou duidelijk is welke zorg jij nodig hebt, kun je verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Op die manier kom je erachter welke het beste bij jou past. Maak voor jezelf een top 3 en beschrijf de voor- en nadelen van die zorgverzekering. Maak een goed overwogen beslissing, want wanneer het nieuwe jaar is begonnen kun je niet meer veranderen.

Stap 3: Stel eventuele vragen aan de zorgverzekeraar
Kom je er niet helemaal uit met de vergelijkingswebsites? Of heb je toch nog een aantal onduidelijkheden waar je wat meer informatie over wilt hebben? Dan kun je gerust de desbetreffende zorgverzekeraar even bellen met je vragen. Daar zitten specialisten waar je altijd terecht kunt voor je vragen.

Stap 4: De keuze is gemaakt, tijd om over te stappen
Heb je een keuze gemaakt? Dan is het tijd om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je het voordeligst bent om bij je huidige zorgverzekering te blijven. In dat geval hoef je natuurlijk niets te doen. Ga je wel overstappen? Dan wordt het uitschrijven bij je huidige zorgverzekering vaak geregeld door je nieuwe zorgverzekering.
We hopen je op deze manier een beetje op weg te hebben geholpen voor het kiezen van de beste zorgverzekering voor jou.

Kijkt u ook eens hier